Degustarea vinului | Jancis Robinson

„Am selectat cateva dintre marile titluri ale literaturii straine de specialitate, am cumparat drepturile de autor si am inceput sa le traducem. Drumul l-am deschis cu Povestea vinului , bestseller-ul international al lui Hugh Johnson, decanul autorilor de specialitate. Scrisa cu savoare si umor, ea traseaza coordonatele culturale, istorice, geografice si organoleptice ale vinului. Odata cadrul stabilit, era normal sa urmeze un manual practic de degustare. L-am ales pe cel mai bun: Cum se degusta vinul de Jancis Robinson OBE, MV. E ghidul clasic al novicilor si cunoscatorilor deopotriva, fiind prima carte care descifreaza vinul prin exercitii practice de degustare. Cei ce o parcurg invata sa recunoasca cele mai cunoscute soiuri de struguri, de la Chardonnay si Riesling la Pinot Noir si Cabernet Sauvignon, dar si cum sa evalueze dulceata, aciditatea, fructuozitatea sau corpolenta unui vin. Nu lipsesc nici sfaturi specifice despre cum se alege vinul la restaurant si despre potrivirea vinului cu mancarea. Sau, in cuvintele autoarei: „Acest ghid “lichid” e menit sa va tina companie atunci cand gustati un pahar de vin, explicandu-va de ce vinurile au gusturi atat de diferite si ajutandu-va sa deveniti (dintr-un consumator ignorant) un degustator informat, capabil sa savureze placerea. Acest manual de degustare e un ghid complet pentru cei insetati. El va povesteste cum se face vinul, va explica cum clima si marimea sticlei ii influenteaza gustul si va invata cum sa-l serviti si sa-l beti pentru a-l savura la maximum.”, Maia Banciu, traducator si coordonator editiePrin informatii corecte si deloc stufoase, Jancis Robinson a contribuit mult la popularizarea vinului, facandu-l accesibil unor noi consumatori.”Guardian„O mare scriitoare dedicata vinului.”Observer„O abordare exhaustiva si lipsita de ineptii care dezleaga cateva dintre misterele ce ne impiedica sa apreciem vinul si sa ne bucuram de el.”New York Times„Am urmarit cu admiratie cum devine tot mai stapana pe lumea vinului, din dorinta de a o deschide tuturor. Urmarindu-si scopul, a devenit un nume consacrat – pentru totdeauna.”Hugh Johnson„Cu greu ati putea gasi un scriitor de literatura dedicata vinului mai coerent si mai onest.”Australian Gourmet TravellerRecenzii“Probabil cel mai talentat scriitor despre vinuri, Jancis are o abilitate nelimitata de a scrie carti informative si corecte care devin lecturi esentiale.”, Robert M. Parker, Jr.“Pe de parte, cel mai bun autor de literatura despre vin al lumii”, Paul Levy, The Wall Street Journal“Femeia care face lumea vinului sa saliveze doar vorbind… la fel de simplu ca un Beaujolais Nouveau.”, Jerry Shriver, USA TodayJancis Robinson este una dintre vocile cele mai autorizate si mai iubite din lumea internationala a vinului. E licentiata in matematica si filosofie a Oxford University, fiind, totodata, singurul jurnalist britanic care a obtinut calificarea de Master of Wine*. A scris zece carti, dintre care The Oxford Companion to Wine si The World Atlas of Wine, scrisa in colaborare cu Hugh Johnson, sunt standarde de referinta in intreaga lume. Apreciat om de televiziune, degustator si critic, ea are o rubrica saptamanala in Financial Times si e consultant pentru pivnitele regale. Jancis e invitata in intreaga lume sa tina cursuri…

SKU: 452877 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Degustarea vinului | Jancis Robinson

„Am selectat cateva dintre marile titluri ale literaturii straine de specialitate, am cumparat drepturile de autor si am inceput sa le traducem. Drumul l-am deschis cu Povestea vinului , bestseller-ul international al lui Hugh Johnson, decanul autorilor de specialitate. Scrisa cu savoare si umor, ea traseaza coordonatele culturale, istorice, geografice si organoleptice ale vinului. Odata cadrul stabilit, era normal sa urmeze un manual practic de degustare. L-am ales pe cel mai bun: Cum se degusta vinul de Jancis Robinson OBE, MV. E ghidul clasic al novicilor si cunoscatorilor deopotriva, fiind prima carte care descifreaza vinul prin exercitii practice de degustare. Cei ce o parcurg invata sa recunoasca cele mai cunoscute soiuri de struguri, de la Chardonnay si Riesling la Pinot Noir si Cabernet Sauvignon, dar si cum sa evalueze dulceata, aciditatea, fructuozitatea sau corpolenta unui vin. Nu lipsesc nici sfaturi specifice despre cum se alege vinul la restaurant si despre potrivirea vinului cu mancarea. Sau, in cuvintele autoarei: „Acest ghid “lichid” e menit sa va tina companie atunci cand gustati un pahar de vin, explicandu-va de ce vinurile au gusturi atat de diferite si ajutandu-va sa deveniti (dintr-un consumator ignorant) un degustator informat, capabil sa savureze placerea. Acest manual de degustare e un ghid complet pentru cei insetati. El va povesteste cum se face vinul, va explica cum clima si marimea sticlei ii influenteaza gustul si va invata cum sa-l serviti si sa-l beti pentru a-l savura la maximum.”, Maia Banciu, traducator si coordonator editiePrin informatii corecte si deloc stufoase, Jancis Robinson a contribuit mult la popularizarea vinului, facandu-l accesibil unor noi consumatori.”Guardian„O mare scriitoare dedicata vinului.”Observer„O abordare exhaustiva si lipsita de ineptii care dezleaga cateva dintre misterele ce ne impiedica sa apreciem vinul si sa ne bucuram de el.”New York Times„Am urmarit cu admiratie cum devine tot mai stapana pe lumea vinului, din dorinta de a o deschide tuturor. Urmarindu-si scopul, a devenit un nume consacrat – pentru totdeauna.”Hugh Johnson„Cu greu ati putea gasi un scriitor de literatura dedicata vinului mai coerent si mai onest.”Australian Gourmet TravellerRecenzii“Probabil cel mai talentat scriitor despre vinuri, Jancis are o abilitate nelimitata de a scrie carti informative si corecte care devin lecturi esentiale.”, Robert M. Parker, Jr.“Pe de parte, cel mai bun autor de literatura despre vin al lumii”, Paul Levy, The Wall Street Journal“Femeia care face lumea vinului sa saliveze doar vorbind… la fel de simplu ca un Beaujolais Nouveau.”, Jerry Shriver, USA TodayJancis Robinson este una dintre vocile cele mai autorizate si mai iubite din lumea internationala a vinului. E licentiata in matematica si filosofie a Oxford University, fiind, totodata, singurul jurnalist britanic care a obtinut calificarea de Master of Wine*. A scris zece carti, dintre care The Oxford Companion to Wine si The World Atlas of Wine, scrisa in colaborare cu Hugh Johnson, sunt standarde de referinta in intreaga lume. Apreciat om de televiziune, degustator si critic, ea are o rubrica saptamanala in Financial Times si e consultant pentru pivnitele regale. Jancis e invitata in intreaga lume sa tina cursuri…

Degustarea vinului | Jancis Robinson

Plata online cu cardul sau la destinație ramburs in funcție de produs.

Plata cu cardul de credit

Plata la livrare

Rambursul la curier se plătește în cash (exclusiv în RON) la livrarea coletului.

Livrare în toată Romania

 

Retur

Drept de retur in conformitate cu art.9 alin.1 din Ordonanță nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor

Declinare de responsabilitate

acest site nu poate garanta exactitatea completă a informațiilor afișate pe acest site și nici furnizarea în totalitate a informațiilor de către comercianți. Drept urmare, datorită naturii activităților acestui site ca fiind un promotor al unor firme terțe, în cazul unor discrepanțe între informațiile afișate pe site-ul sau anunțurile acestui site și cele afișate pe site-ul comerciantului, acesta din urmă va predomina. Autorizațiile legale pentru comercializare, originalitatea produselor cât și alte demersuri legale necesare pentru comercializare revin exclusiv în sarcina comerciantului. Prețurile afișate includ toate taxele, preț inclusiv TVA.

Informații suplimentare

Brand