Bestsellers - Franta. Ghidul meniurilor, Iordan Valentina, Editura House of guides


     
  Franta. Ghidul meniurilor

Franta. Ghidul meniurilor


Autor: Iordan Valentina
Editura: House of guides
Comanda "Franta. Ghidul meniurilor" la Libraria Noi - libraria care iti aduce cartea la tine acasa

Recunoscuta pe plan international pentru bucataria sa de exceptie, Franta nu a ajuns chiar peste noapte la aceasta performanta. Specialistii in domeniu spun ca baza acestei arte au pus-o romanii, atunci cand au cucerit Galia. Bucatele prerenascentiste ale francezilor erau, insa, grele si exagerat de condimentate. Se pare ca regina de origine italiana Caterina de Medici, sosita aici in 1533, a revolutionat gastronomia locala, introducand si eticheta la masa. In secolul XVII, Francois de La Varenne a creat sofisticatele sosuri frantuzesti, iar la debutul veacului XIX, Marie-Antoine Careme a stabilit regulile de baza ale bucatariei franceze, reunite in 5 volume cuprinzatoare. Georges Auguste Escoffier a modernizat si a perfectionat retetele predecesorului sau, punand bazele principalei scoli gastronomice moderne franceze. Restul, evident, e istorie.
 
inapoi


Scrie un comentariu despre aceasta carte
Recomanda aceasta carte

 
Alte titluri scrise de Iordan Valentina


Versiune in limba Engleza | Germana | Franceza
Daca doriti sa retineti aceasta pagina sau sa o recomandati si altor persoane, folositi butoanele de mai jos. Daca doriti sa retineti aceasta pagina sau sa o recomandati si altor persoane, folositi butoanele de mai jos.
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Propeller
  • Google
  • Technorati
TravelCams - Vizualizati camere live din Óntreaga lume si descoperiti destinatii turistice minunate

FB Promo